Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna




lördag 3 mars 2018

Praktikvecka på Hornudden








Den första veckan på praktikplatsen har precis passerat. Jag känner att jag gjorde ett bra val när jag valde och blev välkomnad av Mats och Karin till Hornuddens Eko Café & Restaurang. Så här i början på året är cafét och restaurangen mest öppna vid särskilda tillfällen och helger och öppnas först för säsongen till påsk. Läs gärna mer om Hornudden på www.hornudden.net

Instagram: hornudden

Så jag har mestadels tillbringat veckan i växthuset. En djup tillfredsställelse att varje morgon få kliva in i värmen och känna doften av ljummen, fuktig
planteringsjord. Som sällskap har jag gårdens katt Svartman och två talgoxar som kvittar glatt. Ett ställe med lugn och ro för själen.
Jag har fått prova på att göra lite allt möjligt. Grävt salladsrabbat i tomathuset, sått alla möjliga sorters örter, tomater, chili, paprika, vildsparris, bäckveronika, nässlor m.m m.m 😄
Jag har även hunnit tillbringa lite tid i deras servicekök och provakat tunnbröd.
 Min enda sorg är att två veckor är alldeles för kort tid på ett så fantastiskt ställe. Jag måste definitivt återvända till sommar då allting blommar och grönsakerna skördas dag för dag.
Mats och Karin driver stället med ett jättestort och genuint intresse för ekologiska matvaror och hållbarhet. ❤



Här bakas det Ekotunnbröd 
Skott av bondbönor dag 1 😍 


Skott av bondbönor dag 4

Fermentering, surkål 😋

Inga kommentarer: