Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
söndag 11 mars 2018

Praktik på Myllan

Under vecka 9 och 10 hade jag förmånen att få åka ner till Skåne för att följa ägaren av Återbruket Myllan - storsatsningen i Marieholms gamla yllefabrik - och introduceras i den miljö och kring de idéer som på sikt kommer att utvecklas till ett av Sveriges största återbrukscentrum.

Myllan befinner sig just nu i ett expansivt skede där Rikard investerar en hel del tid och pengar på att göra fabrikslokalerna attraktiva och uppdaterade för både kunder och blivande hyresgäster/företag, och det hålls regelbundet möten med potentiella samarbetspartners för att hitta de entreprenörer och eldsjälar som delar visionen av en samlingsplats för återbruk, innovationer, miljöprojekt, kultur och skaparanda.
Önskan och förhoppningen är även att utvecklingen av Myllan ska ge hela byn ett lyft, och vara till nytta och glädje för dom som bor där.

Min roll - och avsikt - var att hjälpa till där det behövdes hjälp och inspiration, och under mina 2 veckor så fick jag bl.a pyssla med följande:

• föreslå idéer kring marknadsföring och konceptutveckling
• skissa på en utvecklingsplan för Myllan med Rikards son Wilhelm
• fotografera kläder/interiör på de olika loppisarna (som sedan ska publiceras på sociala medier)
• sortera och organisera bland 600 kvm kläder
• prata med - och lära känna - de olika aktörerna som driver företag på Myllan idag

Det var 2 veckor som ledde till många fina möten och goda idéer som vi kommer att bygga vidare på under den kommande tiden - Rikard har bl.a visat intresse för att starta en Recycle Design utbildning i nere i Skåne - så vi kommer hålla kontakten och utforska möjligheten för detta.
 Retunas framgångskoncept har agerat som en källa till inspiration inför utvecklingen och driften av Myllan, och förhoppningsvis kan det knytas kontakter mellan de respektive platserna som båda två kan ha nytta och glädje av i framtiden.

Jag är tacksam för att få ha tagit del av en så spännande del i Myllans expansion, och för att jag fått möjligheten att agera Retunas/Recycle Design utbildningens språkrör och berätta om oss för andra.

http://www.skd.se/2017/03/17/nye-agaren-storsatsar-i-yllefabriken/

Inga kommentarer: