Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
lördag 10 mars 2018

Praktik hos Scenkonst Sörmland


Nu har jag precis avslutat mina praktikveckor hos Scenkonst Sörmland. Tiden gick alldeles för fort och jag ville verkligen inte lämna alla härliga människor på Scenkonst. 
Jag har fått hänga med på allt möjligt, från att sy madrasser & kuddar, till att se genrep, en dansföreställning och lunchkonsert. Så, läs vidare för att se allt skoj jag fick göra.


Anna Hammar är rekvisitör och det är henne som jag har fått följa med under praktikveckorna.  Föreställningen "Jag kommer härifrån" som just nu repas på Scenkonst behövde knappt någon rekvisita så vi fick pyssla med lite allt möjligt, som också behövde ordnas med. 
På bilderna ovanför ser ni en work-in-progress-bild när jag sydde madrasser, och lite kuddfodral som vi sydde med ett tyg som vi hittade på Myrorna. Nu har jag lärt mig sy örngott OCH är inte lika rädd för overlock-maskinen - toppen!

Ungefär var tredje vecka har Scenkonst Sörmland lunchkonserter. En lättare lunch serveras och sedan får man avnjuta en fin konsert i ungefär en timme. 
Denna vecka var det "Fine and Mellow", det är en konsert som hyllning till Billie Holiday. Jag och Anna stod för pyntet på borden, och då blomman Gardenia är en symbol för Billie Holiday kändes det självklart att få in den på något sätt. Efter mycket klippande och klistrande så blev ljuslyktorna klara, och efter konserten fick vi mycket beröm för dem - kul!
Konserten var riktigt populär och helt utsåld, så jag fick sitta i studion och lyssna, men det gick ju lika bra det. Det var en jättefin konsert av Anna Sise på sång och Martin Sjöstedt på piano. 

 Härliga gänget!

Under slutet av min praktik fick jag åka med ut till Vadsbro-Blacksta föreningsgård där föreställningen "Jag kommer Härifrån" av Anders Duus repades. Anledningen till att man ville repa på en bygdegård var för att de i vår ska ut på en turné till just olika bygdegårdar. Det var väldigt roligt och spännande att se hur en "vanlig" repetition kan se ut. "Jag kommer härifrån" är en pjäs som har livemusik vilket jag tycker är väldigt fint, och både musikerna och skådespelarna är superduktiga. 
Turnéplan och biljetter hittar ni här, och premiären på Scenkonst Sörmland är den 6 april - jag är SÅ taggad!


Tusen tack till alla fina på Scenkonst, och ett extra tack till Anna som tog så bra hand om mig. Jag hoppas vi ses snart igen! 

Inga kommentarer: