Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
tisdag 14 november 2017

Den storslagna möbelutställningen

Efter mycket slit, slipning och svett så blev samtliga deltagare i RD färdiga med sina fina möbler. Vad duktiga alla har varit och vad imponerande det är att se hur alla tänker och skapar är så fascinerande eftersom resultatet ofta präglar varje enskild designer. Samtidigt så har vi utmanat oss själva och gjort saker som vi aldrig kunna förmå eller i huvud taget kunna föreställa oss under startskedet av möbelprojektet. Jag presenterar, Recycle Designs storslagna möbelutställningen.


Här ser vi Anne-Maries möbelgrupp där soffan är konstruerad av stolsryggar, soffbord till bänk. Bordet består av två stolsskivor och benen till soffbordet. Av resterna har hon gjort en stege för dekorativ ting, en vägghylla, och en fin växthängare.


Sirpa har här gjort om ett gammalt väggur till en läckert och uppfinningsrikt nyckelskåp. Så fint det är när man ser den gamla mekaniken exponerad där urtavlan en gång suttit. Här kan man även ställa mobilen på laddning och vid behov så kan även skåpet lysas upp av en fin ljusslinga.


Ett gammalt slitet skrivbord har här efter mycket slip, energi och färg fått ny lyster som får sitt gamla jag att blekna som en svettinpregerad t-shirt. Baksidan har blivit kyrkfönster och ger en väldigt fin och vacker touch. Man blir nästan religiös.


Här är det mycket som händer. Vi bevittnar tre fina verk av tre fina personer. Till höger ser vi den varma och charmiga bänken som får mig att tänka på ett romantiskt par som på alla sätt och vis hör ihop. Denna bänk är gjord av två gamla stolar som ni har blivit till en. Pappegojjan är en trogen följeslagare. I mitten ser vi ett sängbord med fiffiga påsar på sidan för diverse saker och två eleganta men rejäla handtag för att kunna lyfta den åt sidan när man ätit klart sin goda lördagsfrukjost på sängen #Livsnjutare. Sist men inte minst så har vi den totalmaxade byrån som med sina många fack och utrymmen görs till en ypperlig möbel för förvaring och hantering av grejer. Läckert!


För att kunna granska oss från olika perspektiv behövs... Speglar i vinklar! Med sin fina lösning med en hylla sammansatt i spegeln så skapas underbara förutsättningar för att pryda sin spegel, där även dem kan betraktas från olika håll och kanter. Egots bästa vän med den tidslösa bruna färgen har aldrig varit så unik. Vilken lampa!! Gamla stolsben har på ett underbart sätt satts ihop för att forma stommen till en golvlampa som stabiliseras med hjälp av en gammal pall som ännu en gång för vara stöttepelare för den i nöd. Stol och fotpall, den bekvämas bästa vänner. Jag kommer ihåg hur stolarna såg ut innan och de va i dåligt skick, nu kan den endast beskrivas som motsatsen till dåligt skick. Det fina mönstret i tyget som ramas in av den läckra mörka träfärgen ger fåtöljen en schyst kontrast i färg, form och funktion.


Här har vi fyra möbler. Till höger en skateboard som blivit till ett sängbord tack vare 4 gamla stolsben. Svåråkt... JA! Till vänster har vi en betjänt av två stolsryggar som på ett elegant vis håller upp en kostym, eller en klänning för den delen. det fina svarta bordet har fått sig en rejäl makeover då skaparen har ägnat timmar och timmar i slipning och målning. Superfint! Bordsskivan roterar och är gjort av två stolssitsar, trots det ska man inte sitta på den. Kistan... Ja den har ju jag gjort och den har genomfört en sån förvandling att man inte skulle kunna ana vad det har varit. men föreställ dig den upp och ner, furufärg, skåpsluckor och en klädstång så har vi den gamla trogne hallmöbeln. De ommålade stolsbenen som omringar kistan ger möbeln en gammal/modern look. I kistan ryms det massa saker, nästan en hel Daniel också
Här har vi två gamla stolar som blivit sammansatta på ett smart sätt och som nu utgör grunden till en odlingsbädd, riktigt smart om jag får säga det själv. MUUUUUMS! Och en sån där lampa har ni nog aldrig sett, det är för att den är gjord av cykelslang. Ni hörde rätt! Det sämsta materialet i världen för att det inte går att återvinna, men det bästa för att det är så kul att arbeta med det. Testa ni också! 

I uppdrag av Fritidsbanken som ska öppnas upp skapade vi på RD diverse olika möbler med hjälp av gamla sportprylar. Supersnygga blev dem, bra jobbat allihopa! 


'

Allt gott och försatt trevlig stund, oavsett vilken tid på dygnet ni läser detta! Positive Vibration

Inga kommentarer: