Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
lördag 16 september 2017

Vi är nytt härligt gäng i alla åldrar som började höstterminen den 21 augusti på Recycle Design - återbruk.

Första veckan var det mycket att ta in! Så det var ett trevligt avbrott när alla estetiska klasserna på Eskilstuna Folkhöskola träffades för att göra ett gemensamt fotografiprojekt i Rothoffsparken.
Det var riktigt lyckat!

Det första temat och material vi började arbeta med var papper.
Vi flätade tidningspapper till olika saker, så som korgar o grytunderlägg mm, så som man använder näver använde vi tidningspapper.

Vi lärde oss att göra olika slags pärmar, mappar,  memoblock , spiralblock av gamla böcker. 
Som stomme använde vi gamla bokpärmarna till de olika varianterna.  Dessa dekorerades med decoupage, tyger, pärlor mm.
Ja du läste rätt, vi har lärt oss göra pärlor av papper och lacklim,  vilket det var pilligt och tidskrävande fast roligt.
En elev gjorde en korg som han flätade i kartong och det blev så häftigt. En annan elev gjorde ett halsband med matchande örhängen av papperspärlor. Helst skulle jag vilja visa alla sakerna vi gjort men det får bli ett axplock.


Med Ingela Svensson har vi haft Teckning där vi först skulle rita av varandra, olika föremål och sen rev vi sönder en teckning som vi använde att klistra in en annan teckning vi gjorde med grafittipennor på vått akvarellpapper. effekten blev så häftig.

En riktigt regnig eftermiddag var vi på ett väldigt intressant studiebesök på Eskilstuna Stadsodling som drivs av AMA.

Efter att ha arbetat med papper i olika former och användningsområden i 3 veckor fick vi till sist göra en utställning där vi fick skåda, granska och bedöma varandras alster.
Summan av kardemumman är att vi nu börjar bli varma i kläderna, vi är ett brokigt härligt gäng o vi är precis där vi hör hemma med likasinnade. Det är underbart att tala "samma språk"  och kunna bolla alla sina olika idéer med resten av gänget. Vi inspirerar varandra och det är en bra början på ett läsår
  

Inga kommentarer: