Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
fredag 2 juni 2017

Lagom sent inlägg om praktik

Med en vecka kvar på utbildningen kommer äntligen ett inlägg om min praktik. Har lyckats förtränga detta mellan allt kul som skett under vårterminen.

Jag hade under veckorna 9 och 10(utan tvekan ett bra tag sedan...😅) min praktik på Hantverkarnas Hus i Stockholm. Företaget tapetserar och renoverar möbler, både efter kundbeställningar men också auktionsköpta gamla möbler som efter bearbetning säljs i butiken. Dom är även återförsäljare av möbler och inredning från bl.a. Designers Guild samt till mängder av tyger från blandade leverantörer. (Infogandet av bilder gick väl sådär så ni får ha överseende med om placeringen kanske ser lite konstig ut)


Halva tiden fick jag vara i möbeltapetserarverkstaden belägen i Solna och halva i renoveringsverkstaden och butiken som ligger på Kungsholmen. I Solna fick jag bl.a. byta tyg på ett flertal stolar och sen fick jag även lära mig att göra ny stoppning på en gammal stol på traditionellt sätt. Då fick jag börja med att spänna upp sadelgjord och juteväv, fylla och forma sitsen med tagel i två lager och avsluta med att spänna upp allt med vitt tyg. "Steg för steg" på det kan ni se här under.
I butiken och renoveringsverkstaden fick jag lära mig massvis om att restaurera, slipa och ytbehandla gamla möbler. Ett projekt jag fick ge mig på var ett bord inköpt från en auktionsfirma på västkusten som jag slipade, betsade och slutligen målade. (Före och efter-bild finns här under)


Dom jag arbetade med var väldigt trevliga, tillmötesgående och måna om att jag skulle få lära mig så mycket som möjligt.

Avslutningsvis kan jag säga att jag är väldigt nöjd med valet av min praktikplats och jag känner verkligen att jag tar med mig mycket kunskap och mängder av inspiration. Rekommenderar alla att åka förbi butiken på Hantverkargatan 47 som utan tvekan sprudlar av inspiration, vackra möbler och gudomliga tyger. Eller varför inte lämna in dina möbler för uppfräschning hos tapetserarverkstaden? Kan oavsett garantera gott bemötande!

Här har ni deras hemsida: Hantverkarnas hus

Tack för mig!

/Sandra
Inga kommentarer: