Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
söndag 14 maj 2017

Träworkshop, Fairtrade fika, franska journalister och växtfärgning!

Veckan började med att trä Annie var på besök och hon lärde oss hur man med enkla sätt kan sätta i hop olika möbler så att det blir något helt annat.

En uppgift

Modellen Sandra med vårt resultat av uppgiftenGabies osittbara och hopfällbara stol

Gabies, Alice och Moas flyttbara ekorrbo

Susannes, Liselott och Peters koja av deras uppgift som var något att gå in i.

Efter tre dagar med trä Annie var det sedan på torsdagen dags för årets Fairtrade fika. World Fairtrade Challenge (som det heter på engelska) är en internationell kampanj för att informera människor om att du gör skillnad genom att handla Fairtrademärkta produkter.
Deras arbete handlar om rättvisehandel, att de som producerar och odlar råvaror ska få en rimlig lön att leva på för att kunna betala hyra och mat m.m. Vi hade tre olika grupper, en som bakade, en grupp som fixade information om Fairtrade och en frågesport med pris och en grupp som gjorde ett konstverk av återvunnet material och ett flaggspel. Sedan visades en fransk film som hette "I morgon",som var en positiv dokumentär om hur viktigt det är att arbeta mot ett hållbart samhälle och på så sätt rädda vår miljö. Jag kan rekommendera den om ni inte redan har sett den.

Susanne som Fairtrade banan

Susanne i Faritrade Banandräkt och Thaina ansvarit för frågesporten

Gabie och Sandra vid frågesporten

Fairtrade konstverket av återvunnet matreial

Flaggspelet och sedan Gabie och Sandra fortfarande stående vid frågesporten
Filmvisningen av den franska dokumentären "Imorgon"På fredagen arbetade vi med vårt slutprojekt, men blev plötsligt avbrutna av två franska journalister från tidningen Paris Match. De skulle göra ett reportage om Retuna och Sveriges miljöarbete och ville intervjua oss om vad Recycle  designutbildningen handlade om och vad vi tyckte om den.
Den franska fotografen Benjamin Nitot och journalisten Karen Isère

Tidningen det jobbade för "Paris Match"


Men inte nog med det, lite senare kom även elever från Innovationsprogrammet på Mälardalens högskola på besök. De var intresserade av att prata med oss och se om det fanns utvecklingsmöjligheter för att stötta personer som vill driva egna idéer eller starta företag framöver.

Veckan avslutades med en kanonbra helg på vår lärares lantställe, där vi växtfärgade tyger och garn i lökskal, björkblad, nässlor och vi provade även färga med rostiga föremål, vilket var väldigt roligt att testa på.
Växtfärgning av lökskal
Gabie har tagit upp sin tygbit för att se hur det blev
Färgningsprocess
Inga kommentarer: