Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
måndag 8 maj 2017

Slutprojekt och Tunapark workshop


Efter den olidliga spänningen har vi äntligen fått reda på temat för årets slutprojekt! Vi kommer denna månad att gå ur vår bubbla av återbruk, stökiga arbetsplatser och gemenskapen av klassen. Mycket av maj månad kommer att spenderas ute i den stora vida världen för att skapa projekt kopplat till "hållbar offentlig plats". Vet vi vilka delar av asfalten som tillhör de offentliga? Vilka gröna plättar? Vet vi vilka regler och lagar som gäller på dessa områden? Utnyttjar vi dem till den potential de har? 

Klassen kommer i mindre grupper och individuellt att skapa produkter, ideer och konst som på ett eller annat sätt bidrar till en hållbarare offentlig, icke kommersiell, plats. 

Den 9e Juni tom 12e Augusti kan ni komma och kika på utställningen som görs av detta projekt på kulturhuset Multeum i Strängnäs. I deras program blad (på sida 7) kan du läsa kort om utställning "Det hållbara offentliga rummet".

Fortsättning följer...!

I lördags (6/05) befann vi oss på TunaPark för en återbruks workshop med tre teman vi jobbat med tidigare i kursen: papper, plast och texil. Respektive grupp valde att fokusera på pappersvikningar av bland annat tranor och partytält ur böcker, PET-flaskans användbara planterings egenskaper som tex självvattnande krukor och vattenspridare, samt tryck på textilier där både potatisar och skruvar fick dela burk med de mer alldagliga penslarna.Sandra skådar stolt papperslärlingens framgångar

Ambitiösa deltagare som provade på alla teman! 

Pedagogiska Ylva hanterar två kreativa knyten med en vakande Alex i bakgrundenKlassrummet har även tömts i förberedelse inför träworkshop nästa vecka där både muskler och mentalitet kommer få sig en omgång bland stora och små trämöbler. Våga såga säger jag bara!

Somliga tar sig friheten att dansa på golvet som sällan ser solljuset! 

Spännande sista månad på Recycle Design så håll i hatten och häng med på slutspurten!

Inga kommentarer: