Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
fredag 3 februari 2017

Vecka fem

Veckan har nått sitt slut, mycket har pågått och nu är det strax helg!👍

Måndagen bestod av en heldag teori där vi fick lyssna och se diverse klipp angående dagens inkomstskillnader i samhället och namnet Thomas Piketty, en fransman som skrivit en 600 sidor lång bok om just detta ämne, blev för oss känt.

Under både tisdagen och onsdagen hade vi fotolektion med Mårten där vi dels fick lära oss lite översiktligt om kameran och dess inställningar samt vissa regler och tips inom fotografi men även praktiskt fotografera diverse motiv. En av övningarna vi hade bestod av att vi i grupper skulle ta bilder i halvprofil och helprofil. Under dessa två dagar skulle vi även fotografera tidigare arbeten och hantverk som vi kan använda till en framtida portfolio. Dessa bilder ska vi nästa vecka få lära oss att redigera i photoshop, spännande!

Gårdagen bjöd på nytt tema, nämligen sceening. Anna-Maria gick igenom the basics inom mönsterrapportering och sen fick vi alla gå loss med att skissa upp det mönster vi vill trycka på vårt tyg. Framöver kommer det att komma någon uppgift där vi ska använda en del av det tyg vi tryckt, vad det blir för uppgift är dock än så länge okänt. Idag, fredag, har vi börjat själva tryckningsprocessen. En kul process med många moment där man vid vissa tillfällen måste vara extra noggrann med att inte utsätta ramarna för onödigt mycket UV-ljus. Under dagen har flera av oss även hunnit så långt som att börja provtrycka så att vi nästa vecka är redo att trycka på större tygkvantiteter. Detta tema kommer att pågå under cirka två veckor vilket betyder att vi kommer att ha gott om tid till att göra om ifall man inte är nöjd eller om man vill testa på ett nytt mönster.👌

Nu tänker inte jag vara mer långdragen än så utan avslutar denna bloggvecka med att önska trevlig helg och överlämnar bloggen till näste man som troligen kommer uppdatera lite effektivare än vad jag gjort. Förmodligen även med fler bilder och roligare text så håll utkik!

Ha det!👋 /Sandra

Inga kommentarer: