Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
måndag 6 februari 2017

Teori och Munktell Science Park

Dagen började med en trevlig övning som vi gjorde med vår lärare Alex. Övningen gick ut på att först skriva ner tre saker vi tycker om att göra och därefter tre saker vi tycker vi själva är bra på. Därefter fick vi sitta ner i grupp om 3-4 personer och skriva tre saker vi tyckte resterande gruppmedlemmar var bra på. Baserat på dessa bra egenskaper skulle vi sedan försöka klura på ett framtida yrke som skulle kunna passa var och en i gruppen. Kul att få lite positiv feedback och förslag på framtida väg att gå. Bra övning!

Vi såg även på Dokument utifrån avsnitt "Det våras för solen" som handlade om solenergins framsteg världen över och hur det blivit mycket billigare med denna förnybara energikälla jämfört med olja och gas. Lite positiv information i dessa mörka tider. Finns att se på svtplay.
På eftermiddagen tog vi oss till Munktell Science Park för ett besök. Det fungerar som en plattform och mötesplats för nyföretagare, entreprenörer, alla som är intresserade av idéer, utveckling och innovation. Här kan man utveckla både sig själv och sitt företag. De jobbar med nyföretagare, befintliga företag och etableringar och vill främja till möten mellan människor.
Vi blev mottagna av Cherno Jallow som är ansvarig för nyföretagande och startups. Han berättade för oss om verksamheten och vad de gör och kan hjälpa till med.

Inbjuden för att prata med oss var även Pernilla Conley från Almi Företagspartner. Hon berättade om Almi och hur de kan stötta företag med stödmedel och rådgivning, både på ett starta upp plan och för att utvecklas som företag.

Bra start på veckan!

Inga kommentarer: