Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
torsdag 26 januari 2017

Produktionen går på hög varv


Såklart ska alla i klassen ha möjlighet till att visa sitt förkläde. Siste man ut är Peter. Han har valt att tillverka ett smidesförkläde tillverkat i jeanstyg och hängslen av läder. Slitstarkt och snyggtFör några månader sen gjorde vi ett besök på lilla stadsmuseet. Där vi fick bekanta oss med Eskil och Tuna. Helt klart speciella karaktärer.
Efter besöket fick besked att vi skulle göra ett sammarbete dom. Idag fick vi alla möjlighet att pitcha våran design och idéer som vi arbetet med under en tid.

Genom en demokratisk röstning valde vi fram en idé som vi alla ska tillverka. Bilden nedanför visar Thainas idé som vann röstningen. Med hjälp av hennes beskrivning ska vi alla hjälpas åt i tillverkningen.
 Vi har tidigare tränat på att beskriva ett mönster med egna ord, när förklädet skulle tillverkas. Just i förberedande syfte för denna uppgift.  Det är inte så enkelt som man kan tro, då vi alla är olika och har olika kunskaper.Alla hjälps vi åt så att produktionen ska flyta på så smidigt som möjligt


För att få en så rak kant som möjligt så skär vi tyget istället för sax
Sick-sacka är ett måste för att inte tyget ska repa upp sig. Här ställer Vendela upp frivilligt så det inte blir stop i produktionen.

Inga kommentarer: