Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
torsdag 13 oktober 2016

M Ö B L E R

Nytt tema och i det här blocket stavas det MÖBLER! Äntligen!

Dagen började med lite kulturhistoria, Allmoge, möbeldesign genom våra årtionden och släktforskning.
 Sedan trollade vi fram ett gäng furumöbler från 80-talet ur våra gömmor i katakomberna, på ett kick förvandlades klassrummet till rena rama gillestugan. Alla olika små skapelser radades upp på led: bord, stolar, nattygsbord,  lampor, en tamburmajor, speglar, hyllor mm och sedan blev det utlottning med start i början av ledet. Alla fick vi varsin stackars sate i form av furu, stor som liten och sen kastade vi oss gladeligen in i en kamp med slippapper och råstyrka. Slipdammet spred sig, som en dimma en spritsig morgon, över rummet.

Uppgiften är alltså nu att förvandla denna 80-tals-furuskapelse till något som passar bättre in i vårt 2016-iga inredningsmaniska idédrömmande! Det allra viktigaste är alltså att få bort lacken och lägga på en grundfärg. Lätt som en plätt, lycka till!

Återkom om två veckor när blocket ska avslutas (vi gör annat parallellt, så tro inte vi har det så lyxigt med tid) så ska vi nog se att sandpapper och damm inte är något vi är överförtjusta i. Då återkommer vi även med resultatet i bildform.

Hade, hej! /Moa
3 kommentarer:

http://swea.nu/ sa...

Jag uppskattar denna blogg :)

Thaina Kondo Borgström sa...

Vad roligt att du gillar bloggen! :) Hälsningar Thaina

Susanne Heden sa...

Underbart att få se lite hur det är på remake, jag som älskar att sy kläder och återbruka ,Har själv fått mycket inspiration från eskiltuna sommarkurs.Duktiga ni är.
Har både blogg och instagram om textilt återbruk kika gärna in.
www.roperice.com
Susanne_heden på instagram