Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
söndag 16 oktober 2016

Lunchföreläsning & Gerillaslöjdsfestival!

I fredags, skolveckans näst sista dag, avslutade vi med en lunchföreläsning på Konstmuseet i Eskilstuna innan vi gjorde kväll lite tidigare än vanligt. Vi lyssnade till Christina Zetterström, professor i Konsthantverkshistoria vid Konstfack. Hon berättade om en utställning som just nu pågår på museet: Konsthantverk i Sverige Del 2: Eskilstuna och lite kort fakta om vad konsthantverk egentligen är.
Lördag, en extra skoldag! Vi drog till Stockholm!

Familjen RD på äventyr i Storstan!
Och i Stockholm for vi vidare till Bagarmossen och Folkets Hus där vi medverkade i världens första Gerillaslöjdsfestival! Vi ansvarade för en workshop där vi delade med oss av hur man kan använda sig av "förbrukat" material. Vi gjorde mappar av gamla LP-fodral, sydde mössor av tshirts, klippte clickboxar av colaflaskor och broderade direkt på en stor bordsduk. Det blev snabbt smockfullt i det lilla rum vi huserade i, så skoj!!

Vad tusan är Gerillaslöjd? För att göra den förvirrade klok citerar jag från festivalens hemsida här:
>Begreppet gerillaslöjd är myntat av Frida Arnqvist Engström och används som ett paraplybenämning för att beskriva den rörelse av hantverk på publika platser. I begreppet finns genrer som garngraffiti, craftivism, radikalbroderi, DIY och hantverksaktivism. Definitionen lyder:
”En kreativ mix av hantverk som placeras i det offentliga rummet på ett icke-förstörande vis. Gerillaslöjden är kreativ i material och teknikanvändning, den innehåller något slags budskap och kommenterar samtida politiska eller samhälleliga händelser”.< Spännande va?!

Invigningsmusik av Rrriotsamba Slagverk!

Fullsmockat inne hos oss!

Några av oss  passade samtidigt på att träna på att sticka & virka.
Gerillaslöjd i Bagarmossen!

Då får jag tacka för mig och nu lämnar jag över stafettpinnen till Liselott som tar över bloggen i morgon! / Moa

Inga kommentarer: