Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
måndag 10 oktober 2016

Det är måndag igen..

..Och måndag betyder i vår värld ny vecka, teoridag och ny ansvarig för bloggen. Den här veckan heter jag Moa och jag ska dela med mig av det vi pysslar med för tillfället. Enjoy!

Måndagsmornarna börjar med något som ska få oss att piggna till, skratta och komma igång efter helgen. Idag bjöd Peter på ett Ted Talk med Shawn Achor, han snabbpratar om hur vi jobbar ihjäl oss för att bli lyckliga. Vi skrattade. Vi tänkte till. Skratta och tänk till du med, här hittar du filmen: Shawn Achor

Annars bjöd denna måndag på en introduktion i Fairtrade. Den rättvisemärkning som skapar en bättre förutsättning för odlare och dess anställda att få bra arbets,- och levnadsvillkor. Så vi åkte till den lilla världsbutiken Världens Varor på Tegelbruksgatan i Eskilstuna där Pernilla tog emot oss i sin lilla mysiga oas. Fairtrademärkt choklad trängdes med ekologiska barnkläder och vackra hantverk från världens alla hörn. Är du i närheten, gå in! Vi kom ut med god choklad, torkad frukt och fina presenter.

Världens Varor
Världens Varor

För några veckor sedan pratade vi om elektronik och hur vi i världen återvinner den. Idag fick vi chansen att bli lite klokare på den fronten. Vi åkte till Eskilstuna Elektronikåtervinning där Ivanco visade oss runt och berättade vad dom gjorde där. Han och hans gäng tar hand om all den elektronik som vi i Sörmland slänger, gammal som ny, demonterar och plockar isär bit för bit för att sedan skicka den vidare till rätt del i återvinningskedjan. Vilket jobb!
Ps. Du som privatperson ska fortfarande lämna in din gamla elektronik på din lokala återvinningsstation!

Återvinning av elektronik

Imorgon jobbar fortsatt med förberedelserna inför Nattljus, årets ljusfestival i Eskilstuna.

På återseende!
/MoaInga kommentarer: