Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
tisdag 3 maj 2016

Återbrukshyttan - En annorlunda glashytta
Undertecknad var på en praktikvecka hos den underbare glasblåsaren Anny Jernberg ( o icke att förglömma den goa hunden Genna ). Hon driver en liten glashytta i Bollnäs som ligger i undersköna Hälsingland. 


Det hon gör i sin glashytta är att göra om  (återbruka) gamla flaskor, kan vara allt från vin,öl o läskflaskor. Till glas, vaser. och lampskärmar. Hon använder även gamla barnmatsburkar som blir små delikata vaser också. Undertecknads personliga favorit var lampor gjorda av gamla damejeanner, mycket läckra skapelser som borde hänga i varenda svenskt hem.


Rosvaser
Snapsglas av jägermaisterflaskor


Ugnen där magin sker

Snapsglas av flaskhalsar


Denna affärsidé är en enkel men genial idè, då allt glas som kommer in ändå skulle ha slängts i en glasiglo. Då kan man ju ändå lämna in glaset till henne, så glaset får ett nytt vackert liv. Det bästa med glas är att det går att forma om det hur många gånger som helst, det är bara fantasin  o kanske lite kunnande som sätter gränserna.
Såpa av gammal frityrolja
Undertecknad fick själv prova på att göra lite glas av gamla Carlsberg flaskor, kan intyga att det inte var det lättaste men var fruktansvärt roligt. Tycker att man vid intresse ska ha en liten kurs hos Anny för att prova på, o så får man ett eget unikt glas också. Om du åker dit o besöker åkerbrukshyttan så kan du även handla massa andra återbruksprodukter. Det är öppet på sommarhalvåret, så besök. Vandra även in på hennes hemsida www.aterbrukshyttan.se o strosa runt där i några timmar, kanske hittar du något vackert till din respektive eller bara om du vill ge en god vän en liten gåva.


Detta är min skapelse, inte världens vackraste men helt unikt iallafall


Niklas Gustafsson

Inga kommentarer: