Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
söndag 22 maj 2016

Åter i Bruk - Vernissage


Välkommen på vernissage!
Torsdagen den 26:e maj kl 16.00-19.00.
Det är med sorg i sina hjärtan som deltagarna på Recycle Design - Återbruk nu måste lämna plats för höstens nya klass. Men vad har de lärt sig under året som gått? Vilka nya designidéer har fötts? Deltagarna visar nu upp sina slutprojekt i en inspirerande utställning på ReTuna Återbruksgalleria.Invigning av utställningen sker kl 17.00. Eva Svensson – lärare, hemslöjdskonsulent, inbiten återbrukade och eldsjälen bakom utbildningen Recycle Design - Återbruk, kommer att inviga utställningen genom att berätta om slutprojekten, utbildningen och återbruksgallerian. Missa inte det! 

Temat för slutprojekten är Materialflöden. Med Returen som utgångspunkt har deltagarna tagit tillvara på några material som ofta lämnas in där och av dessa skapat nya produkter, idéer, koncept och projekt. Då materialflödet är stort har också deltagarnas projekt en stor bredd. Visste ni t ex att cykelslangar kan användas vid flätning av korgar? Att gamla kläder kan omvandlas till allt från mattor till lampskärmar? Att mormors virkade dukar kan få nytt liv i form av ljuslyktor? Ni kommer få se tavlor och gamla möbler i helt ny tappning, böcker som omvandlats till bord, en smyckeskollektion, en lastcykel, miljövänliga leksaker och Buddha tillverkad av resttyger.
Några av deltagarna visar också hur man kan dra nytta av Returen även utanför byggnadens väggar, då skolor och asylboenden finns med bland projekten.

Visst låter det spännande!? Så kom och inspireras av allt härligt återbruk och passa på att mingla med de snart nyexaminerade återbruksproffsen från Recycle Design.

Vi bjuder på tilltugg!


Utställningen kommer finnas på plats på ReTuna Återbruksgalleria hela sommaren, till och med den 20:e augusti. Så har du inte möjlighet att deltaga på vernissagen passa då på att istället besöka ReTuna under sommaren och ta del av utställningen och allt annat som erbjuds i den fantastiska återbruksgallerian.

Inga kommentarer: