Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
fredag 30 oktober 2015

V.43 blev en intressant och händelserik vecka och fröken stod för dramat.

I textilen har vi gått vidare till trikå (maskinstickat arbete) som har sitt ursprung från 1500 talet då det handlade om strumpor i ull och silke.

Måndagen startade fröken Theresia dagen med en riktigt stark dokumentär om textil industrin i Asien - "The true cost". Den handlade bl a om fast fashion som är på bekostnad av människoliv och vår natur, har du inte sett den så finns delar av den att se på Youtube.


Vi har fått lära oss göra en mössa/luva av  t.ex en gammal t-shirt, resten av den dagen fick symaskinerna  gå varma. Det blev många mysiga mössor till både stora och små huvuden.Under onsdagen fick vi en föreläsning och visning av utställningen "Koll på kläder" som Sörmlands museum har på Re-Tuna av Anna Hedtjärn Wester, en mycket välgjord utställning och föreläsningen var mycket intressant och bra. Har du koll på din garderob, hur många kläder har du?
Vi slänger ca 8 kg kläder per person och år.


Under em blev det redovisning av vår andra formgivnings uppgift för terminen - Lampa.
Många häftiga, vackra och uppfinningsrika lampor visades i vårt klassrum och vi fick öva oss på att ge varandra skriftlig konstruktiv kritik.
Hela klassen och fröken Anna-Maria for i torsdags till Stockholm med tåg för att se utställningen "Rejält retro" på Nordiska museet och för att titta i olika butiker som AfroArt, Svensk Slöjd, Svensk Hemslöjd, Stadsmissionen infoshop och Design Torget för att få lite inspiration.

På Nordiska museets fasta textil avdelning finns Recycle design klass år 2010 representerade med många mysiga arbeten, gammalt blev något nytt. Mycket häftigt.

Efter lunchen gick en del av oss och  tittade på utställningen "Permanent Investigations" av Lina Sofia Lundin, där hon berättade om sin utställning och om olika projekt. Lina Sofia färgar tyger med bl a mat och odlar lin. Tack Eira för dina kontakter. Under em fick fröken snabbt styla om sin kappa som tyvärr hamnade lite för nära en marschall under ett mobilsamtal. Allt gick bra. 

Vi han med alla planerade besök i de rekommenderade affärerna, jag tror att vi alla hittade olika häftiga, fina och finurliga saker som gav oss idéer att ta med oss hem.
Efter all promenad så var det mycket skönt att sitta på tåget hem.En tuff brud från Recycle design - återbruk

Inga kommentarer: