Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
måndag 19 oktober 2015

Textiltemat fortsätter!

I måndags hade vi ull/ylle tema. vi fördjupade oss i materialet och lärde oss att man kan rädda yllekläder som krympt genom olika sätt att förlänga tyget eller bara göra nått helt annat av plagget. Ett par handskar kanske. I tisdags gjorde vi tredimensionella tavlor genom att fästa ett jut tug på tavelramen och sedan trä igenom mattrasor i olika färger och mönster. vecka har vi fäst jut-tyg på ram och sedan dekorerat med tyg.

 vi har även fördjupat oss i tyger, och olika garner.ylle som blivit för hårt tvättat onsdag fördjupade vi oss i olika garner och hur man ser,känner och luktar sig till skillnaden mellan ylle, bomull, syntet och hampa. lite teori om hur man gör textil utav alla olika växter och djurpäls. vi fick lära oss att hampa är mycket bättre för miljön än bomull, men den växten är lite tabu idag och bryta tabun är ju inte det lättaste, sedan hade vi fotolektion med Mårten och fick lära oss lite mer avancerade inställningar i kameran.

 Torsdagen var det fairtrade challange, vi bjöd på kaffe här i retuna och berättade lite om vad Fairtrade betyder i praktiken.skatteverket var här och informerade oss om gällande regler som kommer beröra oss vid försäljning av material.


Inga kommentarer: