Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
fredag 18 september 2015

Tema plast!

Den här veckan började vi arbeta med ett nytt material - plast. Vi har bland annat hunnit med att stryka samman plast, som vi använde för att sy kreditkortshållare och plånböcker. Av gamla kaffeförpackningar sydde vi papperskorgar, väskor, tvättkorgar mm. Vi har även fått bekanta oss med plexi, vilket kan vara ganska svårarbetat då det är både hårt och skört.
Tisdagen startade med ett studiebesök på Lilla Nyby återvinningscentral precis utanför Eskilstuna. Där blev vi guidade runt av Mattias Hellström som arbetar som miljöingenjör och projektledare hos Eskilstuna Energi och Miljö. Vi fick se hur den optiska färgsorteringen av soppåsar fungerar i den automatiska anläggningen, det luktade otroligt illa men det var väldigt intressant att se. Vi lärde oss att det viktigaste, förutom att sortera rätt i påsarna, är att inte fylla dem så de blir för tunga och att alltid göra dubbelknut. Detta för att påsarna ska hålla genom hela sorteringsprocessen. Besöket var mycket givande, vi fick bra svar på alla våra frågor som vi ställde till Mattias.På torsdagseftermiddagen hade vi redovisning av vår första formgivningsuppgift, vilken bestod av att göra en hylla eller ett förvaringssystem av relativt enkla medel. Det var kul att få se hur alla andra i klassen tänkt och vad de hade gjort. Tyvärr var flera av oss frånvarande pga sjukdom men deras redovisning hoppas vi få se nästa vecka.

Veckan avslutades med Naturskola i Skjulsta med Nicke Helldorff. I regn och blåst, men med humöret på topp, fick vi ge oss ut i skogen för att lära oss om biologisk mångfald. Vi samlade olika växter, svampar och djur som vi sedan försökte klassificera så noggrant som möjligt med hjälp av böcker och mikroskop. Nicke var väldigt pedagogisk och kunnig, det var även skönt att få komma ut i naturen så vi hade en bra avslutning på denna vecka!

Inga kommentarer: