Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
tisdag 25 augusti 2015

Nu är vi igång, i ReTuna

I över en vecka har den nya gruppen funnits i våra nya lokaler. Vi har börjat med papperstema och den här veckan var det dags för flätning. Parallellt med kreativiteten i klassrummet försöker vi få lite ordning bland allt material - det går sådär....
 


På fredag är det officiell invigning av hela anläggningen. En viss anspänning finns i huset, det är mycket som ska vara klart......
 
Idag kom en skulpturutställning gjord av elever i årskurs 1 och 2 på Skogstorspsskolan på plats utanför våra lokaler. Det är ett Skapande-skola-projekt som mynnat ut i en rad skulpturer byggda av skräp.Under dagen har också våra närmsta grannar fått upp sina skyltar. Samarbetsklimatet bland hyresgästerna är på topp!

2 kommentarer:

Anton sa...

Verkar underbart. Jag är för närvarande på jakt efter bra litteratur om flätningstekniker, från enkla till mer avancerade. Kanske har ni tips?

Eva Svensson sa...

Om du ska fläta band, finns det flera böcker som handlar just om bandvävning/knytning/flätning. Ska du fläta korgar skulle jag rekommendera böcker om näverslöjd. De flesta böcker inom båda dessa områden är lite till åren och lånas lämpligt på bibliotek.