Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
torsdag 16 april 2015

Bananvandrarna

Vår praktik blev lite annorlunda än alla andras, då vi valde att ta Fairtrade ambassadörs utbildningen till en ny nivå. Detta genom att vandra från Eskilstuna till Malmö iförda Fairtrade märkt banandräkt. 
Planeringen har pågått flera månader innan. Vi har dels sökt sponsorer för allt från kläder till boende och visitkort, men även ägnat mycket tid på gymmet för att vara förberedda fysiskt. 

Under vandringen har vi inte bara gått mycket varje dag utan även bjudit på Fairtrade märkta produkter, samt informerat utanför affärer, i en skola, på ungdomsgrupper och på gatan. Även folk vi möter får sig en liten lektion :) 

I och med vår vandring har vi nått media i alla slag. Vi har varit med i radio och tidningar över hela landet, och även varit med på Nyhetsmorgon och Landet runt. 

Det har varit en helt fantastisk upplevelse hittills och vi har fortfarande 2 dagar kvar innan vi når målet i Malmö. Såhär ser en dag ut under vandringen :
Händelserika dagar som vanligt. Mitt under frukosten var de vi bodde hos tvungna att rycka ut och förlösa två lamm. Den ena hade fastnat med ena frambenet och huvudet men båda kom ut friska och krya :) Kul att se dem när de bara var en timme gamla :) 

På ICA i Perstorp blev personalen väldigt imponerade av vår promenad och gav oss fika i form av choklad, kaffe och ostfralla :) 
Med det i magen pallrade vi oss ut i spöregnet. Genom små söta vägar vandrade vi.. Tills vi mötte några kossor. Mitt på vägen. Varav en såg riktigt läskig ut. Lina sprang i princip åt andra hållet, älgterapin verkar inte ha funkat helt. Tillslut lyckades vi dock vandra vidare. 

Så kom vi fram till Östra Onsjö församling, i Stehag. Där fick vi träffa ett glatt gäng sjundeklassare som vi pratade Fairtrade med. Vi åt även vegetarisk hamburgare och fruktsallad. 

Sedan sov vi gott på församlingshemmet efter att ha tittat på en svensk komedi. 

Morgonen började med pannkaksfrukost, innan vi begav oss till skolan i Stehag. Där träffade vi 5A och berättade om vår vandring och Fairtrade. Att gå in i en skola i banandräkt innebär dock att det är svårt att komma ut igen. Efter att ha visat upp oss i lärarrummet, träslöjden och hälsat på flertal intresserade elever, lyckades vi slita oss mot vägen till Eslöv. 

Direkt kände vi de skånska slätterna och dess vind, som var så stark att vi nästan blåste av vägen. 

Väl framme i Eslöv träffade vi på Pelle på Rygg- och idrottscentrum, som gjorde mirakel med våra ryggar. Vi visste knappt att vi kunde ha ont där han tryckte och lyckades hitta alla punkter direkt. Imponerande. 

Galet nöjda gick vi vidare mot en lunchbuffé på Röstånga Mölla där vi fyllde våra magar med efterlängtade bönor och även fick med oss hoummus i en liten låda! :) 

Nu är vi på hotel Stensson och förbereder oss inför att dela ut kaffe och bananer vid stationen 16.30-17.30. :) Li och Lina :) 

Inga kommentarer: