Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna




fredag 6 mars 2015

Pappersbruksmuseum, växtfärgning och besök från Linnéuniversitetet


Förra veckan var lika intensiv som alla andra! Måndag morgon kom en minibuss med chaufför och hämtade upp oss. Destination Frövifors Pappersbruksmuseum - spännande!


Frövifors pappersbruksmuseum. Fantastiska byggnader och inspirerande miljö. I sommar kommer vi att vara med på en utställning om återbruk där - åk dit!

Där finns exempelvis en fin utställning om tsutsumi - japansk inslagnings- och förpackningskonst.
... och 22 000 ölburkar! En man som själv inte gillade öl speciellt mycket började samla burkarna. Till slut fick de inte längre plats hemma och han donerade de till Frövifors pappersbruksmuseum. Ingen den andra lik!






Total industriromantik.

 

På tisdagen började vi morgonen med att bli pumpade med inspiration, främst bilder på shibori som är en japansk vik- och knytteknik som används vid färgning av textilier. Vi skulle växtfärga!


 

Klaskulor och gummiband gick det åt en hel del av...






 
 
Vi färgade med allt från kaffe (övre vänster bild), granatäpple/rostvatten och hibiscus (övre höger), gurkmeja (nere) till te och lökskal.


 


På torsdagen kom Stephanie Carleklev från Linnéuniversitetet på besök. Hon höll en föreläsning om bland annat design för en hållbar framtid samt det program hon är ansvarig för - Design+Change. Många av oss blev sugna på att söka, det verkar grymt intressant och givande!















 
Så här såg vårt temporära torkrum ut en av de sista dagarna... Skönt kaos.







Ha det bra!
/Elin








Inga kommentarer: