Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
måndag 6 oktober 2014

Så här kan en vecka se ut med oss på Recycle Design:


I tisdags träffades vi på Skjulsta Naturskola för att undersöka vad biologisk mångfald betyder och fundera kring sambandet mellan biologisk mångfald och hållbar utveckling.

Dagen var mycket välplanerad och fullspäckad med aktiviteter som förde oss närmare naturen. Vi började dagen med mycket roliga utomhusaktiviteter som syftade till att vänja oss vid och lära oss mer om naturen. Nicke berättade historien om Arbetarnes Ring och visade oss Silvergruvan som finns i närheten av Naturskolan.

Dagens huvuduppgift bestod i att samla in biologiskt material för att sedan avgöra vilka organismer det handlar om. Nicke visade oss olika tekniker för att samla in och hantera småkryp.

Därefter föreläste Nicke bland annat om Linnés system. Han berättade om begreppen Art, Släkte, Familj, Ordning, Klasser, Stam/Division och Rike.  Utifrån detta system och med hjälp av uppslagsböcker började vi titta närmare på vårt insamlade material. På så sätt kunde vi till viss del gruppera olika leddjur, mossor, kremlor, lav. svampar m.m.

Det var en mycket lärorik dag med solsken och god mat; svart trumpetsvamp som vi samlade in och grillade.

Tack Nicke för en mycket rolig och lärorik dag.
  
 
 
 
 
I onsdags var det sedan dags för hållbarhetsdagen ”Det gröna Eskilstuna” på Elite stadshotell.
Caroline Petersson från mediakooperativet Camino berättade om nio trender som kan förändra världen. Vi fick höra om olika miljöprojekt som är på gång i Eskilstuna just nu. Till sist pratade Caroline hur vi kan gå från attityd till gärning med hjälp av en "knuff".


 
 


I torsdags visade Theresia filmen ”Det dolda priset” som handlar om människor som tillverkar och återvinner våra telefoner. Missa inte att kolla på den!

Mellan de ovan nämnda aktiviteterna har vi haft tid och energi för att tillverka saker av kablar och metall- och elefanttråd. 
 
 
Jag ser fram emot nästa vecka när vi ska jobba med metall.
Skriven av Cristina.
 
 

Inga kommentarer: