Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
tisdag 23 september 2014

Plastgrafik på temat "Höst"

Hej! Elin heter jag och den här veckan är det min tur att blogga. Det huvudsakliga materialet vi håller på med just nu är fortfarande plast, men den här veckan får vi prova på grafik. Målet är att allt vi använder ska vara återbrukat. Plasten ("plåtarna") har redan använts, pappret vi trycker på likaså.

Igår fick vi prova på en del olika metoder. Det första vår lärare den här veckan, Ingela, bad oss göra var att gå ut och plocka löv. Vi är verkligen bortskämda här på skolan - innergården är inte bara nära till hands men också jättefin och fortfarande grön.Lisa och Li. We löv u.


Kompositioner.

Efter att vi lagt våra löv i fina mönster kalkerade vi av kanterna på svart papper, och la sedan till ådrorna. Vi var nog alla eniga om att detta var svårare än det såg ut...

 Mycket hög koncentration. Så här tysta har vi nog aldrig varit.

Grafik i tre steg.

... och ett fjärde. Vi ritade av våra löv på frihand utan att lyfta pennan. Lina har snitsen. 

Sen satte vi upp våra alster på väggen för att enklare kunna välja ut ett arbete/en metod att jobba vidare med. Här är Ingela förresten!

Ingela demonstrerar hur pressen fungerar. 

Vi valde vad vi ville arbeta vidare med och började föra över det till plast med torrnål. Pilligt, och ont i handen får man, men det är det värt. Här är Alex och hennes löv in progress.

Linas fina "manet" får färg. 

Här sitter några av våra färdiga tryck uppklistrade. Det var väldigt roligt och spännande att få experimentera med hög- och lågtryck samt olika färgsättningar.

Idag har vi alla haft mycket att göra och varit ganska utspridda - inte en enda bild blev det! Många fortsatte med den hårda plasten och testade tandläkarborren som verkar vara ett lite snabbare alternativ till torrnålen. Jag och Alex gav oss på linoleum. Mer om allt detta imorgon!


Inga kommentarer: