Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
söndag 28 september 2014

Fair Trade och förberedelser inför Världskulturfestivalen

I fredags hade vi teori med Theresia. Hon pratade om Fair Trade-rörelsen och vi fick ta oss an en del övningar för att försöka förstå oss på hur det hela fungerar och är uppdelat. Det är ganska rörigt! Men nu är vi ett steg närmare att bli Fair Trade-ambassadörer, och hur coolt är inte det?

Det som är så bra här på RD är att det är helt okej för oss att hålla på med våra egna grejer och projekt samtidigt som vi lyssnar på föreläsningar och tittar på filmer. Och det behövdes verkligen just den här fredagen! För dagen efter skulle vi hålla i både kaféverksamhet och workshops under Världskulturfestivalen. Det har varit mycket att göra och förbereda men definitivt värt det. Här är några bilder från dagen...

Jag och Isabelle poserar med bollar/blommor gjorda av silkespapper. Lägg märke till våra snygga kläder! Tanken var att det skulle bli Crazy Friday men det resulterade bara i insikten att vi här på RD är rätt crazy redan från början.

Bollarnas syfte var att pryda kafeterians tak under festivalen men allt som kan balanseras på ett huvud hamnar också på ett huvud.

Lisa ville också göra en boll.

 Isabelle stickar en väska av ett gammalt duschdraperi.


Eftersom jag var i bakningsgruppen fick jag inte så många bilder på mat- och workshopsgruppernas förberedelser. Men efter skolan åkte Lina och jag hem till Alexandra för att baka, baka, baka!Det blir såna enorma mängder av allt när man bakar till ett café att sötsuget avtar ganska snabbt. 1200 gram smält choklad blandat med 1 kg smör, någon?

Jag har nog aldrig vispat så många ägg samtidigt förut. Att komma ihåg till nästa gång: en extra elvisp.

Le Beurre!

Mandel- och hallonkakan innan den åkte in i ugnen. 

Inga kommentarer: