Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
tisdag 26 augusti 2014

Vardagarna här på Recycel Design linjen är så otroligt roliga!
Känns som att jag har hittat hem, och jag är inte ensam om att känna så. Det pysslas, det pratas, det lyssnas på P3 dokumentärer och nya idéer spånas fram samtidigt som vi lär känna varandra här i vårat lilla hus. Vi är ett glatt gäng på 16 pers med många idéer, många olika erfarenheter och mer av detta skall det bli.

Andra dagen i skolan fick vi våran första uppgift, det blev att göra om stolarna på våra platser. Den gamla stolklädseln åkte genast av och idéerna började surra omkring i luften, tyger plockades fram, garner lika så, pärlor och plastblommor hittades, det ritades, virkades, flätades, och syddes. Baktanken var att presentera våra personligheter genom att under några eftermiddagar designa om våra stolar medans vi på den lärarledda tiden gick igenom olika grejer man kan göra med överblivet papper. Vi har klippt, klistrat och skurit  i allt från tidningspapper, till gamla böcker och tapeter, gjort egna block och mappar, rullat papperspärlor och klätt om till exempel gamla konservburkar till jättefina förvaringsburkar till både kök och vardagsrum. Allt blir så fint och det är så himla kul!

Slutligen efter några dagars fipplandes ställdes stolarna ut i salen och vi fick till uppgift att tolka varandras stolar genom att ringa in adjektiv på en lista. Adjektiv så som varm, charmig, barnslig, jordig, moderlig, djurisk, finurlig mm, ord som beskrev stolen i sig och så klart dess skapare och vi lyckades uttrycka oss väldigt väl genom vår stol, det blev oftast väldigt rätt. Vi har nu dessutom en skara jättefina härliga stolar vi kommer att få se varenda dag hela läsåret! Och fina papperspyssel har nu börjat komma upp på väggarna och på fönsterbänkarna, vår lilla RD-familj börjar lämna fina spår efter sig till både höger och vänster.

Bilderna kommer dock inte upp idag men förhoppningsvis imorgon så ni får komma tillbaks då helt enkelt!

Inga kommentarer: