Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
tisdag 22 april 2014

Praktik i Göteborg del 2


*Jag och min trogna vän Lisa Nilsson for till Göteborg för upptäcka recycle världen i en annan stad och testade våra kunskaper som har växt fram under vår tid på folkhögskolan.

Andra veckan i Göteborg fick vi möjligheten att praktisera på Remake avdelningen på Stadsmissionen. Vi blev väl omhändertagen av alla och vi höll i DIY workshops. Det var underbart att se hur kreativa och drivna alla var. Vi fick ett fantastiskt utbyte och vårt kreativa nätverk har vuxit.
*På kvällarna var det inte tid för att ta det  lugnt utan då bar det av till Omställningsverkstan. ( http://omstallningsverkstan.se/ )
Omställningsverkstan är en DIY inriktad mötesplats för omställning och återbruks-, gåvo-, delnings- och lånekultur, och huserar bl.a. Cykelköket, Göteborgs Hackerspace, Gåvonätverket i Göteborg, Ateljé Återanvänd, Klädoteket mfl.
Jag och Lisa höll hus i ett litet rum och drog igång 4 workshops för allmänheten.
Deltagarna fick välja mellan olika material och skapade allt från att binda en egen bok till att göra armband av cykelslang.*En solig dag besökte vi Sjöfarts museet som just nu har en utställning som heter: Out to sea?
En utställning om ett av vår tids största miljöproblem- marin nedskräpning.
Vi blev otroligt tagna och det växte många känslor hos oss av besöket.

I världen tillverkas idag 8000 kg plast varje sekund. Bara under åren 2000 - 2011 var plastproduktionen lika stor som under hela 1900-talet.  Plastprodukter finns idag överallt och utgör en naturlig del av vår vardag. Plast är billig, enkel att bearbeta och kan ges nästan vilka egenskaper som helst. Det är ett fantastiskt material men också med en stor nackdel: de flesta plaster är inte nedbrytbara.

*Efter två veckor i Göteborg fortsatte äventyret i Trollhättan.
Vi var delaktiga på en mässa som fokuserar på omställning till ett resurssnålare samhälle som är vackert, designat och smart.
Vi fick ett långbord där vi höll pappersworkshop.


Jag och Lisa är otroligt tacksamma för vår vistelse i Göteborg.
Det har varit intressant, lärorikt och givande !!

Inga kommentarer: