Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
tisdag 22 april 2014

Mona-Lisas äventyr i Göteborg (del 1)


Under praktikveckorna åkte jag och Mona till västkusten, närmare bestämt Göteborg. Vi hittade på en drös olika spännande saker. I början fick vi komma till Stadsmissionens insamlingscentral där alla gåvor hamnar. Det var ett gigantiskt lager fyllt från golv till tak med lådor med kläder, julbelysning, böcker, köksprylar och allt annat som man kan tänka sig finna på en second hand! Det var spännande att se hur hela processen går till - från att man skänker bort sin gamla kappa tills den hamnar i butik. Och återbrukare som vi är så hade både jag och Mona svårt att hålla fingrarna i styr ibland...

Sista dagen som vi var där hade de en stor invigningsfest eftersom de hade renoverat om lokalerna de befann sig i. Medarbetare från alla olika ställen inom Stadsmissionen kom till insamlingslagret där de bjöds på mat, sång och dans.

Vi hittade även till Ekocentrum i Göteborg, en stiftelse som erbjuder några av Sveriges mest efterfrågade och uppskattade oberoende miljö- och CSR-utbildningar ( www.ekocentrum.se ). Där var vi med på ett kvällsmöte på Café Planet som är öppet för allmänheten att komma och diskutera miljöfrågor, lyssna på föredrag eller vara med på temakvällar. Där finns även intressanta utställningar. Ett väldigt spännande ställe som jag uppmuntrar alla att åka till om de är i Göteborg!

Lördagen den 5 april anordnades en klädbytardag i hela Sverige i samarbete med Naturskyddsföreningen. Jag och Mona var såklart med och hjälpte till i Göteborg. Vi fick bygga upp ställningar och organisera lokalen så att allt skulle gå smidigt när väl alla kläder kom in. Och som det kom in kläder! En hel drös med volontärer stod inne i ett rum och svettades när alla kläder skulle upp på galgar i en rasande fart och sedan ut till ivriga besökare. Det var en kaosartad dag men väldigt kul! De hade även en remake-avdelning där man kunde få sy in eller laga sina nya plagg, och även livemusik.

Vi hade även en workshop på Omställningsverkstan som en liten uppvärmning inför de workshops vi skulle ha veckan efter, men mer om det i del nr 2!

Inga kommentarer: