Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
måndag 10 mars 2014

Workshop i Hemse och sightseeing i Visby

Igår kom jag, Maria, Lina och Eva tillbaka från Gotland efter en händelserik och rolig vecka med sightseeing och workshop. Ida bjöd på veganska kanelbullar som hon själv bakat!


Vi fyra har varit på besök på folkhögskolan i Hemse. Vi var inbjudna att vara med på Skaparfestivalen med fokus på hållbarhet och återbruk, samt ha en workshop tillsammans med skolans textilelever.

Det blev en återbruksworkshop i papper där vi bland annat lärde dem hur man gör papperspärlor; flätar korgar med tidningar; viker askar och presentpåsar av tapeter.


Dagen efter var vi inne i Visby och strosade runt innanför ringmuren. Det var riktigt mysigt att gå på kullerstensgatorna med gamla fina hus överallt. Samt så hittade vi en rolig rosa brevlåda.

 
 
Vi hittade Gotlands enda glasblåseri, Visby Glasblåseri, som dessutom enbart använder återbruksglas! Snacka om att vi blev glada när vi blev inbjudna att vara med en visning som de skulle ha för en grupp pensionärer.
 

Vi fick se hur det gick till att blåsa ett vinglas, en vattenkaraff och ett större fat. Det var fascinerande att få se det på så nära håll och fantastiskt att allt glas de använder har de fått från restauranger i närheten. Om du vill veta mer om glasblåseriet kan du besöka deras hemsida:

http://www.visbyglasblaseri.se/


 I lördags, 8/3, ägde Skaparfestivalen rum på folkhögskolan i Hemse mellan kl.11-17. Vi hade återbruksworkshop i papper. Här ser ni en station som vi förberett dagen innan.


Vi sålde också saker vi gjort under vår utbildning, här är tygkassar och lp-skålar.
Mer info och bilder på festivalen samt workshopen kommer senare i veckan. 

Inga kommentarer: