Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
torsdag 27 februari 2014

Gott och Blandat

Kulturtinget

Vi har fått uppgiften att göra bordsplaceringar till Kulturtinget, som ska hållas inom kort på Munktellmuseet här i Eskilstuna. Vi valde att arbeta med temat djur, i olika återbrukade material. Idén är att gästerna ska få varsitt djur vid ankomst för att sen hitta sin plats vid ett bord med respektive tema. Totalt är det 176 gäster vid 22 bord. Det har varit två väldigt roliga, kreativa och intensiva skapardagar här på recycle design.


 Ett litet urval av bordsplaceringarna.
Vår tanke är att dem ska vara give aways,
så vi har till exempel gjort glasunderlägg,
nyckelringar, kylskåpsmagneter, block,
bokmärken och mycket mer.
 


Skinn-Johan

Resten av veckan har vi en gästlärare som heter Johan Davidsson, för oss känd som "Skinn-Johan". En duktig hantverkare med mycket kunskap inom både läder och trä. Han är särskilt inriktad på medeltida  hantverk och metoder. Vi får baskunskaper inom läder och skinns egenskaper, bevaringsprocessen från hud till skinn/läder, sömnad, verktyg, tekniker och mycket mer. Vi syr i återbrukat skinn från gamla skinnjackor och spillbitar från både skinn och läder. Skillnaden mellan skinn och läder är att skinn är tunnare och mjukare.
 
 Johan berättar om lädrets egenskaper och visar ett exempel
på hur formbart det kan bli efter man fuktat det.
 
Verktyg och produktexempel.
 
En pung gjord i laxskinn!
Det var många som blev både överraskade
och imponerade att man kan sy och göra saker i fiskskinn.
 
 Johan visar hur man syr i skinn
 
 Detta ska bli en samisk penningpung
 
 

Sätergläntan

Idag kom deltagare som går trä på Sätergläntan hemslöjdens gård på besök. Efter en trevlig lunch tillsammans så fick de testa på att stryka i plast och göra sina egna korthållare medans vi fortsatte med skinn.
 


Inga kommentarer: