Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
tisdag 21 januari 2014

En händelserik vecka


På grund av datakrångel kommer detta inlägg lite senare än planerat.

Förra veckan var fylld av olika aktiviteter och moment.
Den började med papperstillverkning. Det var intressant att lära sig hela processen, från att blötlägga finstrimlat papper till det färdiga pappersarket. Det experimenterades med  kaffesump, trådar, torkade växter, färg och form.

 Finstrimlat papper som lades i blöt och mixades  

Sen doppade vi ner en form, gjord som en plan sil i pappersmassan, med en träram runt

Så här såg det ut efter formen lyfts upp och träramen tagits bort

Därefter vände vi upp och ner på formen och det våta arket trycktes av mot en handduk. Mellan handduken och bordet finns en konkav träkloss.

 Pappersark med inspiration från naturen

När vi fått ihop en bunt av handdukar med papper emellan, pressade vi ut vattnet genom att lägga bunten mellan två skivor och pressa ihop dessa med tvingrar. Sen torkades pappersarken.

 
Några utav alla pappersarken som gjordes..
 På torsdagen hade vi förmånen att med de övriga estetiska klasserna på skolan få lyssna på en föreläsning av Tobias Barenthin Lindblad om streetart. Efter föreläsningen var det en workshop där vi fick testa på att göra våra egna tags (initialer) och sen pröva på att måla grafitti.
 Veckan avslutades med ett besök på Formex, som är Nordens största fackmässa för design och inredning. Det var spännande och intressant att gå runt och titta på både svensk och internationell design och prata med företagare och designers. Kul att se att det även fanns en del recycle design produkter med på mässan, även om dem var få.

 Väskor och plånböcker gjorda av återvunna rispåsar från Kambodia

Djur gjorda i återvunnen metall från Ee-i-ee-i-o.

Inga kommentarer: