Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
söndag 3 november 2013

Redesign Sweden

 
Vi har varit på mässa. I lördags var det dags för re:design Sweden - mässa för Recycle design och Upcycling.
Mässan ägde rum i Knäppingsborg i Norrköping. Det var mycket välordnat, snyggt, mycket att se, intressanta föredrag, trevligt folk som hjälpte till, många intressanta människor och välbesökt. Med andra ord en väldigt lyckat tillställning!
 


 
Vi, det vill säga Recycle design - Återbruk från Eskilstuna folkhögskola, höll till på övervåningen där vi hade ett stort bord med saker till försäljning. På den översta bilden syns grytunderlägg av reklamblad, därefter kommer en mackförvaring av resttyger och struken plast, här ovanför värmeljushållare av läskburkar. Detta är bara ett litet urval av allt vi hade med oss. Det som sålde mest var lp-skålar.............
Vi stod också för mässans work shops, besökarna kunde tillverka blommor, askar och små burkar av diverse skräppapper. Det var många som tog tillfället i akt att prova på.
 
Här är en bild på mässans initiativtagare Lina Widlund. Som ni ser i bakgrunden var Elsa Billgren mässans affischnamn. Förutom Elsa lyssnade vi bland annat på Joakim Thedin, som designade produkter gjorda av vinylskivor (joakimthedin.se), företrädare från Macken; ett socialt företag med designat återbruk som bas (macken.coop) och Maliin Stoor, som bland annat var inredare med återbrukstänk (qreate.se).
 
 
 

Det är alltid upplyftade att träffa människor som förstår vad man säger och som har ett liknande tänk som man själv. Nya kontakter skapas, nya idéer kommer till en och planer på nya projekt surrar i luften! Och Norrköping är ju en spännande stad!

Inga kommentarer: