Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
fredag 7 juni 2013
Praktik på Dynama i Eskilstuna

Jag har haft mina två praktikveckor på Dynama i Eskilstuna tillsammans med Eva från Fördjupningsåret på Eskilstuna Folkhögskola. Dynama är en Fas 3- verksamhet vilket också gör att alla deltagare där har olika bakgrund och erfarenheter. Just denna verksamhet har ett nystartat miljöprojekt som kallas Reset; de rustar upp möbler och tillverkar egna återbruksobjekt som sedan säljs på Öppna Hjärtats Second Hand. Ta dig en extra titt där så ser du deras Reset-hörn med produkter som de själva skapat!

Min uppgift på Dynama var att hålla i workshops med deltagarna. Eva och jag bestämde att ena veckan skulle vi göra papperspärlor och fokusera på papper (där även Eva visade hur en gör skålar av tapet och lite "kraftigare" papper, se ovan). Den andra veckan låg fokus på plast och att stryka plastpåsar för att sy glasögonfodral, plånböcker osv. 

Vi höll även en mindre föreläsning där vi visade filmen "Story of Stuff" som är en informativ och väldigt lättförståelig film om hur konsumtionshetsen fungerar och vad som är dess konsekvenser. Du kan hitta den på följande länk:https://www.youtube.com/watch?v=9GorqroigqM (strax över 21 min).

Det som var mest berikande under dessa två veckor var att utbyta kunskaper med personer som gör samma sak som jag men med andra synsätt och idéer - vi lärde väldigt mycket av varandra och jag har varit på besök flera gånger efter att praktikveckorna tagit slut just för att jag trivdes så bra. 

/Elisabeth

Inga kommentarer: