Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
måndag 3 december 2012Schabloner och färg!

Att skapa mönster genom mångfaldigandet av olika typer av tryck efter en mall är en väldigt anrik teknik som återfinns i allt från gamla grottmålningar till modern gatukonst. Den har använts till att dekorera tapeter, möbler och textilier för såväl kungligheter som förskolebarn. En oerhört användbar teknik helt enkelt!


 
Färger som köps i butik idag är så specifikt framtagna för att de ska fästa på olika underlag och tåla olika påfrestningar att det kan te sig som ett oerhört komplicerat kemiskt projekt att ta framställa på egen hand. Förutom all den oändliga mängd färg som slängs eftersom den inte används är mycket färg också full av just för oss och miljön mindre hälsosamma ingredienser. För attgöra många basala målningar behövs dock egentligen inte mer än färgpigment och något av det som vi många gånger har i kylskåpet.


Vi testade att blanda färg med hjälp av färgpigment och olika bindmedel såsom ägg, soygurt, havregurt och fil. Våra schabloner gjorde vi av gammal overheadplast och trycke dem på allt möjligt; textil, trä, papper och gamla tapetprover.

Här är några av resultaten!

 
 


1 kommentar:

Anna-Maria Hilborn sa...

Vad roligt med lite historia och sammanhang kring arbetet, mer sånt!