Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
fredag 21 september 2012

Besök av SVEA

Under måndagen fick vi besök från SVEA, en grupp på skolan som sysselsätter funktionsnedsatta. Vi på Recycle Design samarbetar med dem genom att pyssla med dem under två timmar på måndagseftermiddagar, vilket kommer att ske en gång i månaden under hösten. Fyra elever av oss planerade ett tag och bestämde till slut att vi skulle göra en oro med SVEA då vi själva haft detta som uppgift under plast-temat.

Då vi inte vet vad de har för erfarenhet av saker som detta var det lite svårt att veta vilken nivå vi skulle lägga oss på; om uppgiften skulle bli för enkel eller för svår. Även tidsplaneringen var en central fråga.

När de kom upp till oss på RD såg de överlyckliga ut och min tidigare nervositet över eftermiddagen var som bortblåst när jag såg hur mycket de log. De var alla väldigt positiva och förstod snabbt uppgiften. Vi insåg dock efter bara ett par få minuter att de raskt var klara med ett varsitt bidrag till oron (eller mobilen som det också kan kallas). Som tur var tyckte de flesta att det var så roligt att de ville göra fler och fler - vissa gjorde nog uppemot 4-5 stycken!

Det var annorlunda att leda och övervaka skapandet, först lite otäckt men det försvann samtidigt som nervositeten gjorde det. Eftermiddagen blev istället mycket lyckad och många glada stämmor ljöd från SVEA-gruppen om att de ville komma tillbaka "redan imorgon"!

                                          Den färdiga oron som de sedan fick ta till sitt klassrum.

1 kommentar:

Anonym sa...

har sett den, den är verkligen jättefin! fick mig att tänka på enkristallkorna...