Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
fredag 31 augusti 2012

Kreativt Matlagande med Hemliga Ingredienser


Det började med ett smygit sms från Anna-Maria att vi skulle tänka ut en ingrediens till förrätt, varmrätt eller efterrätt och inte berätta det för någon.
När vi sedan samlades i maträtt grupperna tog vi fram våra ingredienser och skulle klura ut vad för maträtter man kunde skapa med dessa spännande ingredienser.

Vi skulle också duka upp till kalas med ingrediensernas alla förpackningar. Återvinningdelux!


Detta var en jättebra övning för att tänka på att ta vara på råvarorna och göra det bästa man kan med dem samt hur man kan använda dem i andra sammanhang.
Förrätt

De som fick förrätten som uppgift hade med sig gröna oliver, färsk basilika, Viktoria plommon, glasäpplen och gräslök. Med dessa ingredienser skapade dem ”Pägbó - Finskurna olives vertes och Viktoriaplommon på en bädd av vildäpple, med färsk basilika och nyskördad gräslök.”
 


Varmrätt

Gruppen med varmrätten tog med sig passerade tomater, avokado, paprika, aubergine och färska kantareller och med dessa fina ingredienser skapade de ”Paprika el Autonno – Höstfyllda paprikahalvor med stekta kantareller samt avokado röra.”
 


Efterrätt

Gruppen med efterrätter hade många söta ingredienser; konserverad ananas, fryst mango, florsocker, två sorters snabb-Jell-o samt frysta spenatdegknyten som en salt brytning. Slutprodukten gick under namnet ”Fyra nyanser av gult” och bestod av fyra smårätter; två slags Jell-O (hallon med ananasbitar samt ananas med mangobitar), en juice på ananas och mango, spenatknyten samt ”godisbollar” som bestod av mango och ananasbitar rullade i florsocker. Avslutet på middagen blev väldigt söt och gav alla sockerkick som räckte hela veckan. Det var ett färgglatt slut på en fantastisk och fantasifull middag!
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentar:

a-m sa...

Otroligt bra jobbat! Och gott!
Jag är grymt imponerad över hur förutsättningslöst ni tog er an uppgiften.
Tack Sarah för ambitiös uppdatering här på bloggen, akta dig bara för särskrivningar ;)
(ser fram emot fortsatt matjakt)