Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
fredag 31 augusti 2012

Freeshop!

Freeshop är precis som det låter, en Gratisbutik där du kan ta vad du vill, lämna vad du vill eller både och. Alla är välkomna att ge och ta. Någons skräp kan ju bli en annans skatt!

Vi tycker att detta är en hur bra koncept som helst och måste ju såklart ha en Freeshop här!

Vår Freeshop föddes idag och är snart full av massa fina saker för stora och små.


Välkomna!
 
 
 
 
Fakta om Freeshop
 
Gratisbutiker, är butiker där alla varor är gratis. De liknar välgörenhetsbutiker, med mestadels begagnade varor endast allt tillgängligt utan kostnad.

Det är en form av konstruktiv direkt aktion som ger en shopping alternativ till en monetär ram tillåter människor att byta varor och tjänster utanför en pengarekonomi. Rötterna till den "fria shoppen" ligger i den anarkistiska rörelsen.
Idag tanken hålls vid liv av nya generationer av miljöaktivister som ser idén som ett spännande sätt att öka medvetenheten om konsumenternas kultur och främja återanvändning av råvaror. Trots att den fria butiker inte har varit ovanligt i USA sedan 1960-talet, har freegan rörelsen inspirerade tillkomsten av fler fria butiker.

Kulturellt, vissa människor känner att acceptera gratis varor bär ett stigmatisering, så många människor som använder dessa butiker är de som lett till dem antingen genom behöver (ekonomiskt fattiga, t.ex. studenter, ensamstående föräldrar och äldre) eller övertygelse (anti-kapitalister och miljöaktivister). (källa: http://en.wikipedia.org/wiki/Give-away_shop)

1 kommentar:

Åsa.Li sa...

Men å vad kul! Jag vill också besöka! Hum lie långt, får sätta det på göra i framtiden projekt i Boden;-)