Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
fredag 31 augusti 2012

DIY festivalen på Magasinet i Nyköping

Arrangerades av Kulturföreningen Bergatrollen, Sörmlands museum, Hemslöjdsföreningen Sörmland och inte minst oss som deltog.

Citerat från festivalens evenemang sida på Facebook:

"Oavsett om du tycker om att känna saker växa fram ur dina händer, vill uttrycka dig eller vara oberoende av pengar, så är Do It Yourself något att inspireras av. DIY är att använda det man har och kunna mer än man tror! Till exempel kan du fläta egna korgar och komposter, fixa 12 volts-el, mura en bakugn eller bygga en raketspis, tälja bruksföremål till köket och göra smycken, läsa poesi eller spela gitarr på en öppen scen, klyva virke och bygga möbler, färga med växter och virka och tova, filma och göra specialeffekter, hitta ätligt i naturen och konservera mat, ytbehandla golv med hemmagjord såpa och bygga väggar eller varför inte bygga ett hus?

När jordens resurser minskar och ekonomierna kraschar är återvunnet, naturmaterial och gamla och nya tekniker aktuellare än på länge. Gör framtiden själv!"Tre av våra Återvinningsdesigns elever deltog fantastiska festival och förutom att vara kreativa och bli inspirerande träffade de också andra fina människor.
 
För mer information om Kulturföreningen Bergatrollen och Magasinet kan ni hitta det här http://www.bergatrollen.se/wiki/doku.php .
 
 


Inga kommentarer: