Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
onsdag 18 juli 2012

Slutprojekt Cecilia Tunberg

GROVSOPOR?

Idén till mitt slutprojekt kom då jag märkte hur mycket som slängs i grovsoprummet i mitt bostadsområde. Det är allt mellan cykeldäck, hela soffor, stolar, kläder, gosedjur, TV-apparater mm. Mycket av detta skulle kunna få ett nytt liv bara genom att skänkas till valfri loppis. Det mesta skulle kunna få nytt liv genom att använda materialet och tillverka något annat! 
Av allt jag samlat ihop valde jag tillslut att skapa två coola sittmöbler:  Avgasfri Moppepall - En pall tillverkad av en mopedsadel och en konstruktion av ett par bordsben i trä som jag också målat om i turkos. Tyget i bakänden kommer från loppis. Pallen blev både stadig och bekväm.

Klädpuff - En cylinderformad sittpuff av en blandning av tröjor och sjalar inspirerad av ett lapptäcke. Yttertyget går att ta av med en dragkedja och innerpuffen är fylld med frigolitspill från en elektronikfirma, i botten har jag fyllt med tygspill vilket gör puffen mer stabil. 

Bilder av Helena Nord.

Tack för det här inspirerande och intensiva året! 
Nu är jag i full färd med att starta upp mitt företag för att fortsätta arbeta kreativt med Recycle Design, Återbruk och Ekologisk Rättvist producerad Textil i olika former. Snart kommer uppdateringar på min blogg symodigt.blogspot.se

Ha det gott!

/Cecilia

Inga kommentarer: