Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
måndag 16 april 2012

Växjö

I förra veckan åkte vi ner fem personer från klassen till Växjö. Huvudanledningen var att få vara med under prisutdelningen som Macken design anordnade.

På resan ner mellan Eskilstuna och Växjö stannade vi till i pittoreska Gränna och åt en riktigt god och trevlig lunch.
Det blev lite ont om tid eftersom resan ner tog längre tid än beräknat. Så vi fick bara en kort springmarsch runt, i några utav Mackens olika verksamheter, som vad vi förstår är ganska många. Hos teknikexperten Hugo, en utav Mackens stora tillgångar fick vi provcykla ett kraftverk gjort av en motionscykel och generator från en motordriven kickboard. Den genererade 13,68 oavsett hur fort man cyklade.
 
På kvällen minglades det bland designers, konstnärer, företagare, kulturfolk och studenter. Efter prisutdelningen anordnades en workshop av de vinnande studenterna, då vi fick tillfälle att prata med alla som deltog, samtidigt som det flätades i cykelslang.

Jenny Kander i vår klass fick ett hedersomnämnande med hennes skissbok av makulaturpapper och omslag av en begagnad bok.
Efter en dag full med intryck, reste vi hem till vandrarhemmet och mediterade i sann Folkhögskoleanda.
Dagen efter fick vi möjlighet att besöka Mackens snickarverkstad där man bland annat tillverkade dessa fina bord av gamla fanérmöbler som sågats i små bitar och lappats ihop till en skiva.

Det var en rolig, händelserik och trevlig resa och vi hade gärna stannat någon dag till för att hinna se Mackens olika verksamheter och projekt.

Inga kommentarer: