Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
onsdag 23 februari 2011

Gävlebesök


Rektor Christina och undertecknad var igår på besök i Gävle. Vi besökte en övergiven fabrikslokal där Gätrike Återvinnare drömmer om en verksamhet som gör Gävle till "Återbrukets Silicon Valley". Workshopen under dagen mynnade, bland annat, ut i en rad förslag på vad lokalen kan fyllas med.


Inför workshopen fick Gävle högskolas utbildning Trä och design, i uppdrag att göra lokalen till en möteslokal. De fick 2 dagar på sig och ställde sig på Återvinningsrampen i närheten och frågade om de fick ta hand om en del saker som folk skulle slänga. Vi satt därför på udda köksstolar, ett gäng elever från en gymnasieskolas textilutbildning sydde kläder av gardiner (som de visade innan dagen avslutades) och ovan ses mingelbord samt små sammanträdesbord. Högskoleeleverna har använt butikshyllor, fönster och itusågade dörrar.

Hela dagen invigdes av landshövding Barbro Holmgren, här iförd den gardinkavaj hon fick av Remakes designer Marie Tieke (som var där och hjälpte de elever som sydde klänningar)Inga kommentarer: