Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
onsdag 1 september 2010

Veckorapport vecka 35

Plast plast plast!


Det har varit en fullspäckad vecka och i månsdags började vi med ett nytt material, plast! Hittills har vi virkat skålar och underlägg i allt ifrån plastpåsar till elkablar och gjort mobiler av diverse plastdelar. Självklart blir det ständiga sidoprojekt som t.ex. ett kakfat av LP - skivor!I tisdags hade vi besök från Lilla Nyby, Eskilstunas återvinningscentral. Vi fick en rolig och mycket lärorik föreläsning om hur man sorterar rätt och vad det blir av det vi kallar för våra sopor efter att det tagits om hand av sopbilarna.

En lathund för hur du sorterar rätt


Under veckan har de som velat gå Recycle design kursen, som finns att läsa på Mälardalens Högskola, kommit igång. Vi på Recycle Desig - Återbruk har nämligen förmånen att få läsa denna kurs parallellt under den första delen av höstterminen och introduktionen har bestått av b.la. film. De är värda att se, så kolla in dem på:
Vi har även hunnit med vår första exkursion till Stockholm för att gå på ECONOW mässan och ta en sväng in på remakeavdelningen på Statsmissionen.

Ett smakprov på fiffiga ideer från Gröna gårdar, Gemenskap grön och Pilot Pen Sverige har du här:
Inga kommentarer: