Följ oss på Facebook!
Instagram: recycledesign_eskilstuna
torsdag 15 april 2010

Stockholmsresa
Tredje dagen efter praktikperiod och påsklov åkte vi på läsårets andra studieresa till Stockholm. Vi besökte Nordiska museets utställning som visade Livstyckets samarbetsprojekt med museet, vi såg också den nyöppnade modeutställningen innan det var dags för lunch. En av museets intedenter Maria Perers guidade oss slutligen på Folkkonstutställningen.

Besöket på Nordiska gav mycket inspiration och många frågeställningar att fundera över, t ex Vad är folkkonst idag? Är det folkkonst vi håller på med?

Så for vi till Medelhavsmuseet och besökte deras utställning Waste collection. Utställningen visade hur en grupp människor lever av material från Kairos soptipp. Besökarna fick se hur människorna samlade och sorterade soporna för att sedan bearbeta eller sälja den nya råvaran.

En hörna av utställningsrummet hade rubriken Svensk återbruksdesign. Det fanns inte mycket svensk design i denna hörna. Där fanns bland annat ett draperi gjort i Nordafrika och en fantastisk lampa tillverkad i Fillipinera. Det svenska vi hittade var en rumavskiljare. Att den som gjorde utställningen inte ringde oss för att få rejält med svensk återbruksdesign?Sista anhalten på vår Stockholmsdag var Swop-art på Roslagsgatan 60 i Stockholm. Den är väl värd ett besök, inte bara för att det finns produkter tillverkade av Recycle design -Återbruk att köpa. Här kan man byta till sig kläder, se konstutställningar, besöka en lite freeshop och som sagt köpa upcyclade prylar.


Inga kommentarer: